Wat is adoptie ?

- U kiest een ritten of volwassen diertje naar keuze. Wij plaatsen geen ratje alleen of u moest al een ander soortgenoot hebben.

- U betaalt een bijdrage voor het te adopteren dier die helemaal wettelijk in orde is en is na gekeken door de dierenarts en behandeld is tegen 

   parasieten.

   * vrouwtje  € 20

   * mannetje € 10

 

- Het dier wordt met een adoptieformulier en eventuele andere attesten overhandigd zoals bv. 

   * stamboom indien aanwezig   

- Voor meer informatie of om een afspraak te maken kan via mail: info@opvangknaagje.be

- Koppelen van u diertje aan een diertje uit het asiel is ook een mogelijkheid dat we aanbieden. 

Huisvesting

Maten en vloeroppervlakte

Het verblijf moet groot en hoog genoeg zijn. Minimale afmetingen voor twee ratten zijn 80 x 40 x 40 cm (l x b x h). Niet alleen de lengte en de breedte, maar ook de hoogte is belangrijk, omdat ratten de neiging hebben om rechtop uitgestrekt op hun achterpoten te gaan staan om zo de omgeving goed in zich op te nemen. U zorgt ook voor genoeg bodembedekking dat ze goed kunnen graven . Voor verveling tegen te gaan heeft de rat heel veel behoefte aan tunnels hangmatten klimrekken zodat ze zich niet gaan vervelen en regelmatig alles een andere positie geven zodat ze meer op verkenning kunnen gaan.

Bodembedekking

Gebruik een goed absorberende en stofvrije bodembedekking. Veel gebruikte bodembedekkers zijn beukensnippers (houtblokjes), hennepstro, kranten- en papiersnippers en kattenbakkorrels (geen grit!). Zaagsel is absoluut ongeschikt.

Ter Adoptie Mannelijke Ratten

Ter Adoptie Vrouwelijke Ratten