Gerbils zijn echte familiedieren, hou ze daarom nooit in hun eentje. Gerbils zijn geen echte knuffeldieren, maar zijn wel heel erg leuk om naar te kijken door hun enthousiaste graafgedrag. Je doet ze dan ook een groot plezier met flinke laag bodembedekking.

Kies voor een verblijf wat groot genoeg is en vooral ook knaagbestendig. Je kunt bij twee gerbils bijvoorbeeld kiezen voor een grote glazen of plastic bak van minimaal 100 x 60 x 50 centimeter. Een verblijf met spijlen kan ervoor zorgen dat de vloer van je huis een rotzooi wordt met alle bodembedekking die de enthousiaste gerbils morsen. Je kunt de bak het beste afsluiten met een deksel van fijnmazig gaas. Zo voorkom je dat enthousiaste gerbils het verblijf uit springen.

Bedek de bodem van het verblijf met een dikke laag houtvezels- of krullen. Let erop dat dit niet afkomstig is van naaldhout. Vermeng dit met een flinke berg hooi en de gerbils kunnen enthousiast gaan graven ! Gebruik geen grond of zand als bodembedekking, dit is te koud en vochtig en kan instorten.

Zorg naast een flinke bodembedekking ook op de grond voor genoeg schuilmogelijkheden. Leg hiervoor stenen of takken, bloempotten of knaagdierhuisjes neer. Vergeet het nestmateriaal niet, hiervoor kun je een flinke pluk hooi, keukenpapier, papierstrookjes of wc-papier gebruiken.

 

 

Ter Adoptie Gerbils